Κυριακή 6 Μαΐου 2012

35η Γιορτή Βιβλίου

E-mailΕκτύπωση
35giorti250122 εκδότες, χιλιάδες βιβλία, 24 παράλληλες εκδηλώσεις και μία κάλπη θα βρίσκονται από την Παρασκευή 4 Μαΐου έως την Κυριακή 20 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως. Η 35η Γιορτή Βιβλίου, έπειτα από 9 χρόνια περιπλανήσεων στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το Ζάππειο, επιστρέφει στον χώρο με τον οποίο ταυτίστηκε επιχειρώντας να σηματοδοτήσει, εκτός των άλλων, την επιστροφή των Αθηναίων στο Άλσος μετά την ανάπλασή του.
Η κεντρική καμπάνια της διοργάνωσης με τίτλο: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Δώστε ένα βιβλίο, σώστε μία βιβλιοθήκη», αποτελεί προσπάθεια ενίσχυσης βιβλιοθηκών σε παραμεθόριες περιοχές και γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε κατά την περσινή γιορτή βιβλίου, οπότε συγκεντρώθηκαν 3.000 τίτλοι βιβλίων οι οποίοι στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. Στην φετινή Γιορτή Βιβλίου θα συγκεντρωθούν βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.


«Οι γελοιογράφοι bookάρουν»

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Βιβλίου 26 γελοιογράφοι διοργανώνουν έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας. Την Παρασκευή 4 Μαΐου, θα στηθεί κάλπη στον χώρο της έκθεσης γελοιογραφίας προκειμένου οι επισκέπτες να ψηφίσουν με τα δικά τους σκίτσα, ατάκες και συνθήματα. Οι συμμετέχοντες γελοιογράφοι θα βραβεύσουν την καλύτερη έμπνευση το Σάββατο 5 Μαΐου στις 8μμ. Η έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΒΑ και τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων

Πηγή: Bookpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου